Anomalisa,  és el títol d’una pel·lícula que va despertar la meva curiositat per estar feta amb la tècnica” slow motion”. L’argument va d’un home expert en ajudar als altres que el fet de fer un viatge per donar una conferència sobre un llibre que havia escrit li va permetre  conèixer a una dona que va trobar diferent. Tots dos es trobaven en un moment especial de la seva vida, ell desorientat i ella entusiasmada pel fet de poder parlar personalment amb l’autor del llibre  que li havia permès millorar tant en la seva feina.

Tot i no ser cap expert en guions els vaig trobar molt planer, el sentia com conegut, com un seguit converses senzilles, pautades per les normes de cortesia en les relacions entre persones, com les que qualsevol de nosaltres un dia normal amb qualsevol persona normal podem mantenir. Lisa, és sent diferent fins i tot es reconeix com una anomalia, que pensa que la fa una persona especial i distinta i això la fa feliç, així doncs el protagonista entusiasmat pel seu relat l’anomena Anomalisa, la fusió de les dues realitats que fan a Lisa una persona per la que és sent atret.

La pel·lícula és recomanable, i fins i tot ha estat reconeguda amb nombrosos premis, però en el meu cas el que em va recordar el terme anomalia, i el fet de que el progrés sempre ha estat generat per persones amb pensaments anòmals. Fins i tot les mutacions que és produeixen en la  natura són anomalies que és presenten aleatòriament per diverses causes. En el cas de la pràctica d’activitats esportives és on podem visualitzar amb més claredat el que us vull esposar, com és el cas d’aquell atleta que en lloc de saltar el llistó de cara o va fer d’esquena, el que va permetre a ell mateix i als que el van seguir millorar en el seu rendiment. No totes les anomalies observables en les persones i en el comportament les podem qualificar de positives, però si que les hem d’observar amb atenció i aprendre si fos el cas. Moltes anomalies en el fer i el comportament són en la majoria dels casos veritables poca-soltades.

En pocs dies recordarem una anomalia que va capgirar l’historia de la humanitat, recomano que hi dediquem una mica de temps den reflexionar-hi.