En homenatge a Carles Capdevila, primer director del nou dia ARA us vaig avinent una carta que és va publicar en el primer número del diari,

DIUMENGE, 28 DE NOVEMBRE DEL 2010

28-N: SORTIM A BUSCAR EL FUTUR

10 reptes inajornables: Carta al president de Catalunya

MOLT HONORABLE PRESIDENT:

Lideri el país amb il·lusió i exigència. Impulsi un projecte nacional sense límits. Fomenti l’esforç, el talent i l’ambició. Gestioni amb eficàcia i equilibri, i pensi en tothom. Faci un govern meritocràtic i integrador. L’ARA el convida a assumir deu reptes inajornables, amb coratge, determinació i optimisme. Són aquests.

  1. Gestioni amb eficàcia, equilibri i austeritat, i pensi en tots els ciutadans. Apliqui la llei de dependència, i obri, si cal, el debat sobre el copagament sanitari.
  2. Exigeixi el control dels recursos econòmics propis de Catalunya i de les seves grans infraestructures. No es queixi: faci’s respectar.
  3. Lluiti enèrgicament contra l’atur. Cregui en el talent, ajudi els emprenedors, faciliti la creació d’ocupació. Faci que el país torni a tenir empreses grans.
  4. Cohesioni la nació i garanteixi els drets i els deures dels nouvinguts. Catalunya pot fer de la immigració una oportunitat, com ho han fet Londres i Nova York.
  5. Prioritzi el coneixement de l’anglès, especialment en l’àmbit de l’ensenyament. És una prioritat nacional per connectar Catalunya al món.
  6. Defensi el territori i el turisme de qualitat. Planifiqui amb sostenibilitat i reequilibri. Torni a apostar per una agricultura viva i un paisatge harmònic.
  7. Aposti per Barcelona com a motor de l’economia catalana i potenciï-la com una de les grans capitals del món en indústria del coneixement.
  8. Valori els mestres i promogui el seu reconeixement social. Faci que siguem un país ben educat: sigui exigent amb els docents i garanteixi al mateix temps la disciplina a les aules.
  9. Faci del català la llengua comuna d’integració i convivència. Garanteixi el respecte pel castellà i les altres llengües que es parlen al país.
  10. Recordi que sense cultura i creació artística no hi ha país. No faci pagar a la cultura els plats trencats de la crisi.

Moisès Broggi, 102 anys

Doctor en Medicina

Cirurgià

DESCANSA EN PAU, Carles, la teva obra m’acompanyarà sempre, gràcies pel teu exemple.