Els plegaments dels ventadors/Montsant

26/02/2016

COMENTARI A UN ARTICLE PUBLICAT EN EL DIARI ARA
Debat: divendres 24 de febrer del 2017
Xavier Roig
Enginyer i escriptor
El nostre Mediterrani peixeja

<La societat catalana s’ha espanyolitzat en els hàbits i, lluny de trobar-ho nefast, en fa gala. Ha estat gràcies a nosaltres mateixos>

Espectacular article que assenyala des de el punt de vista i prosa d’un enginyer el que no he estat capaç de descriure tot i ser-ho amb tanta claredat.

Al meu parer relata com ha estat possible mantenir dues ficcions, una que som diferents de la resta d’Espanya i la segona que ens assemblem als europeus situats dels Pirineus cap amunt. Crec que les persones ens definim i ens exposem públicament amb el que fem, i vull pensar que a pesar de la colonització cultural i econòmica que em patit per part dels colonitzadors aliens amb l’ajut inestimable dels proto-unionistes, hem demostrat que som quelcom més que un territori ocupat.

Els que difícilment podem perdre gran cosa, com en el meu cas, és del tot necessari recuperar tot el que és va perdre en temps passats. He estat una víctima conscient d’un excés de confiança en les institucions públiques i els polítics que les han governat, fa temps però malauradament no tan que m’he adonat que he cedit la meva sobirania a representants que no ha dut a terme el que esperava d’ells, per tant he decidit recuperar la meva sobirania, la llibertat que aquesta inclou i poder decidir juntament amb altres que fer amb els escassos recursos de que disposa Catalunya. I això només ho puc aconseguir deixant de ser el que soc, súbdit d’Espanya, i ser un ciutadà de ple dret en una nova Catalunya, construïda amb l’esforç de tots els que es senten catalans, que miren endavant amb voluntat de continuar essent-ho.