Ahir del discurs que va fer el President de la Generalitat en seu parlamentaria va tenir una durada de 9 minuts, insuficients al meu parer per plantejar la falta de respecte i de lleialtat de l’Estat Espanyol. Quan parlo de l’estat no ho faig exclusivament de seu govern, ho faig comptant amb els ciutadans, representants en el parlament i fins i tot el rei d’Espanya. El fet és que molts ciutadans quan estem en desacords com a demòcrates tendim a  solucionar els problemes negociant o votan, i en cap cas els hi negarem la seva sobirania personal, en el nostre cas a Espanya hi ha una majoria qualificada que tenen un interessos molt allunyats del respecte degut a ens del propi estat i  a una part significativa dels seus ciutadans.

Una mostra evident al meu parer és el judici per decidir si s’ha desobeït per part de tres càrrecs electes de la Generalitat. El més sorprenent al meu parer van ser els comentaris per part dels parlamentaris de l’oposició en el ple de control en el parlament,  Ciutadans, Catalunya si que és pot, PP i PSC, tots ells van manifestar una manca de respecte als encausats, tractan-los com covards en la seva estratègia de defensa o antidemocràtics. En el cas de Ciutadans es comprensible, tot el seu discurs és que l’única sortida a tots els problemes dels ciutadans rau en que manin ells, i el seu missatge va estar clar:  uns covards no us poden defensar, nosaltres si que ho farem,  la prova és que hem anat a parlar amb la vicepresidenta del govern traient pit, tant pit que ens ha permès aconseguir el no res més gran mai assolit. Catalunya si que es pot, futurs Comuns o quelcom similar, el seu portaveu ens va parlar de la seva experiència en el camp de la desobediència i del seu valor i acceptació estoica dels patiments que la mateixa li generava, mala tela devien tenir al teler els seus advocats defensors ja que devien de rebre instruccions de no fer res que pugés posar en dubte la seva falta i el desig  d’una assumpció plena de les seves conseqüències.

El representant de PP  falta a la veritat en la seva exposició, insulta a la gen que no pensa com ell,  si us plau pateixi tan per nosaltres no cal de veres. El  PSC només cal que aterri al mon real i recordi que és deuen a la “C”, i se’n adonin que la seva existència ha estat possible per un seguit d’actes de desobediència i trencaments de la legalitat vigent, dutes a terme per persones generoses i solidaries, i que els canvis legislatius necessaris per endegar un projecte polític que permeti una millora de la vida dels catalans només és podran fer si aquests controlen el seu destí. I de la CUP respectant la seva missió com a organització, els hi demano als seus membres i votants que prenguin consciència del que s’està veritablement decidint, i que per tenir alguna esperança d’aconseguir el que demanen han de saber prioritzar .

Tots els partits tenen la seva missió, que espero que no sigui exclusivament “anar a la seva”.